آموزش پس انداز کردن به کودک
آموزش مهارت های مالی به کودکان ضرورت دارد چون همه ما به مدیریت مالی برای تهیه نیازها و خواسته هامون نیاز داریم. کودکانی که مدیرت مالی مخارج و هزینه هایشان را آموزش دیده باشند اعتماد به نفس بیشتری دارند. کودکان با مهارت های مالی به خودشان متکی هستند.
کودکان چگونه یاد میگیرند؟
آموزش مهارت های مالی به کودکان به میزان علاقه آنها به مسائل مالی بستگی دارد. به همین خاطر نگران سن کم کودک نباشید و اگر زمینه های یادگیری و علاقه را در او دیدید میتوانید آموزش مدیرت مالی را قدم به قدم شروع کنید.
دانلود اپلیکیشن پاپایو
آموزش مهارت مالی با الگوی خوب بودن
الگوی خوبی بودن برای کودکان فقط مختص روش های خرج کردن پول و مسائل مالی نیست. اگر مطالب وبلاگ پاپایو رو دنبال کرده باشید حتما متوجه شدید که بارها و بارها در مقالات مختلف درباره نقش الگوی خوب بودن والدین صحبت کرده ایم. کودکان میبینند و میشنوند و یاد می گیرند. به همین دلیل والدین باید نگرشهای خود در مورد پول و روشهایی را که برای خرج کردن پول استفاده میکنند، اصلاح کنند.
کودک را در تصمیم گیری های مالی شرکت دهید
گاهی فقط گاهی کودک باید در مورد میزان درآمد خانواده و برنامه هایی که والدین برای مخارج خانه دارند در بحث قرار بگیرند. کودک را نگران مسائل مالی نکنید. درباره بی پولی و درآمد کم با صحبت نکنید. اما او را در تصمیم گیریهای مالی شرکت دهید. برای مثال به او بگویید هزینه این لباس بیشتر از پس اندازی است که برای خرید لباس درنظر گرفتیم . اگر آن لباس دیگر را با قیمت مناسب تر بخرید مقداری پول برایتان می ماند. از او بپرسید بهتر است کدام لباس را بخرید؟ این مشورت را درباره لباسی که میخواهید برای خودتان بخرید انجام دهید تا کودک متوجه این مسئله شود برای خرید کردن، باید فاکتور هزینه را درنظر بگیرد.
محدودیتهای مالی و انتخاب کردن
کودک باید بداند که بهدلیل محدود بودن میزان پولی که داریم، باید در مورد چگونگی اختصاص دادن پول خود به خواستهها و نیازهایمان انتخابهایی داشته باشیم. به کودک این سه مورد را به صورت غیر مستقیم و با الگوی خوب بودن آموزش دهید:
- در چهارچوب محدودیتهای مالی خود زندگی کند.
- وقتی پول کمی در اختیار دارد، تغییراتی ایجاد کند.
- پیامدهای تصمیمهای خود را بپذیرد.
اهمیت فرصتها، تعیین اولویتها
انتخابها مهم هستند، چون وقتی پول را برای چیزی خرج میکنیم، دیگر نمیتوانیم آن را برای گزینههای جذاب دیگری خرج کنیم و به همین دلیل فرصتهایی را از دست میدهیم. بنابراین همیشه باید پول را برای مهمترین موارد هزینه کنیم. در ادامه آموزش مهارت های مالی به کودک این موارد را هم آموزش دهید.
- یاد بگیرد که خواستههایش را اولویت بندی کند.
- یاد بگیرد که تفاوت میان موارد مهم و چیزهایی را که اهمیت چندانی ندارند، تشخیص بدهد.
- درک کند که نیازها و خواستهها با هم متفاوت هستند.
به کودک خود بگویید که چگونه بر اساس ارزشها و اهدافی که در پس تصمیمهایتان وجود دارد، انتخاب میکنید. کودک باید فرصتهایی برای انتخاب کردن داشته باشد.
صرفهجویی و استفادهی بهینه از پول
کودک باید یادبگیرد که اگر از وسایل و چیزهایی که از قبل داشته مراقبت کند،با پس اندازش میتواند خواستههای بیشتری را برآورده کند. او باید درک کند پولی که برای جایگزین کردن اسباببازیها یا لباسهای گمشده یا خرابشده بهدلیل استفادهی نادرست هزینه میشود، نمیتواند برای خرید چیزهای جدید و جالب دیگر خرج شود.
خلاقیت های مالی کودک را پرورش دهید
کودک باید بداند که لازم نیست برای برآورده کردن هر خواستهای مبلغی را هزینه کند و گاهی میتواند از خلاقیت خود استفاده کند. میتواند با کاغذ رنگی های که دارد برای دوستانش هدیه درست کند.
تعیین اهداف و ایجاد برنامهای برای خرج کردن پول
حدود هشت تا نه سالگی زمان مناسبی است که کودک پول توجیبی بگیرد. حالا وقتش رسیده که به او کمک کنیم تا برنامهای برای خرج کردن پولهایش داشته باشد. این برنامه باید ساده باشد و کودک بتواند آن را درک کند و بر اساس اهدافی باشد که هر دوی شما در مورد آنها توافق دارید.
این برنامه ریزی فرصت خوبی است که به فرزندتان بیاموزید مقدار کمی از پولش را باید کنار بگذارد. فرزندتان باید اهمیت داشتن مبلغی پس انداز برای مواردی اضطراری را یاد بگیرد.
کمک مالی به دیگران
هر کودکی باید یاد بگیرد که چطور برای پس انداز کردن و کمک کردن به دیگران برنامهای تهیه کند. برنامهریزی برای پس انداز کردن پول به کودک کمک میکند تا عادتهای مهمی را برای زندگی آیندهی خود کسب کند.
اگر پولتوجیبی کودک برای خرید چیزی که میخواهد، کافی نباشد او به فکر پس انداز کردن می افتد. میتوانید با دادن قلک یا پاکتی برای نگه داشتن پولها تا زمانیکه مبلغ مورد نظر جمعآوری شود، اجرای برنامهی پس انداز کردن پول را به فرزندتان یاد بدهید.
با کمک به کودکان بزرگتر در باز کردن حساب پس انداز در بانک، به آنها یاد بدهید که برنامههای پس انداز طولانیتری را اجرا کنند. همچنین به او یاد بدهید که بهطور منظم، مبالغ پس انداز را بهصورت حضوری یا با استفاده از اینترنت به حساب پس اندازش واریز کند.