افزایش اعتماد به نفس در کودک
افزایش عزت نفس در کودکان : امکان نداره فقط با تشویق کردن کودک و محبت کردن به او، عزت نفسش بیشتر شود. اگر کودک از نتیجه کاری که انجام داده راضی نباشد تشویق های شما تنها کمک میکند که نا امید نشود اما اثری در افزایش عزت نفس او ندارد . کودکان هم متوجه واقعی بودن یا نبودن تشویق ها میشوند. آنها اول باید خودشان از کاری که انجام داده اند راضی باشند.
برای افزایش اعتماد به نفس کودک اجازه دهید او روابط شما با دیگران را به خوبی ببیند و متوجه واکنش اطرافیان با شما باشد.
میتوان گفت افزایش اعتماد به نفس وقتی در کودک اتفاق میافتد که کودک آزادی داشته باشد. شکل گرفتن تسلط بر فعالیتها و کارها در همین سن و سال کودکی است که اتفاق می افتد. وقتی به یک کودک ۵ یا ۶ ساله حق انتخاب میدهید که میوه و یا خوردنی مورد علاقهاش را خودش انتخاب کند، باعث ایجاد حس پیروزی در کودک میشوید. هرچه کودک بزرگتر میشود میتوانید این آزادی را بزرگتر کنید تا کودک خودش خواسته هایش را جستجو کند. در خانه از کودک کمک بخواهید با این کار کودک احساس میکند در خانه حضورش مفید است. وقتی کودک احساس کند شما او را مفید میدانید، عزت نفسش تقویت میشود .
پدر و مادر با رفتارهایشان، کلماتشان و حتی با واکنشهایی که دارند میتوانند عزت نفس کودک را تقویت کنند. پدر و مادرها باید در هر رفتاری که از خود نشان می دهند جوانب مسئله را بسنجند چرا که تقویت عزت نفس اصلاً کاری ساده نیست و احتیاج به برخوردهای منطقی دارد .

راه های افزایش عزت نفس در کودکان
تمجید کردن
تمجید و تشویق کردن کودک یکی از اصلیترین راهکارهاست .تمجید کردن اعتماد به نفس و عزت نفس را به دنبال میآورد. وقتی کودک ببیند که پدر و مادر تلاشها و زحمتهای او را درک میکنند با اشتیاق به دنبال تکرار این رفتارها برمی آید.
به کودک بگویید که باعث افتخار شماست
کودک احتیاج به دیده شدن و تایید شدن دارد. این دیده شدن در خانواده ها با محبت کردن و هم صحبت بودن شکل میگرد. در خانواده هایی که اعضای خانواده در آن با هم در ارتباط هستند احساس تعلق شکل میگیرد و این حس تعلق باعث میشود از قوانین بیشتر و بهتر پیروی شود. شما کودک را میبینید کودک احساس تعلق میکند مقررات خانه را رعایت میکند شما او را تشویق میکنید و عزت نفس او بیشتر می شود.
تاثیرات ورزش کردن
راه های افزایش عزت نفس در کودکان : ورزش کردن فقط کودک را از لحاظ جسمی تقویت نمیکند. ورزش تأثیر مثبتی در بعد عاطفی کودک دارد. کودکانی که اهل ورزش هستند حس سلامتی بیشتری میکنند.با ورزش اعتماد به نفس کودکان بالاتر می رود و نسبت به همسالانشان که ورزش نمیکنند خیلی آسانتر به معاشرت میپردازند و دوست جدید پیدا میکنند .
بردن کودک به مکانهای هنری
اگر کودک را در معرض هنر قرار دهید، کودک خیلی سریع میتواند راهی برای زندگی بهتر پیدا کند. هنر به کودک کمک میکند افکار با ارزشی را در ذهنش بپروراند. با هنر کودک میفهمد چطور میتواند انسان مفیدی باشد .
حل کردن مشکلات کودکان با دیگران
اجازه بدید در دعوای کودکان، آنها خودشان مشکلاتشان را حل کند و اگر از شما کمک خواستن شما فقط آنها را راهنمایی کنید. به این ترتیب کودکان متوجه میشوند که خودشان این توان را دارند که مشکلاتشان را حل کنند.
ترس از شکست خوردن را از کودک بگیرید
کودک را آماده کنید که اگر سعی و تلاشش با شکست مواجه شد هیچ اتفاق بدی نیفتاده و این شکست نشون میده اون باید تلاش بیشتری داشته باشه. به او آموزش بدید بعضی شکست ها راهی به سمت پیروزی های بزرگ هستند و نباید بعد از شکست خوردن ناامید شود. اگر بعد از شکست کودک به موفقیت رسید بگویید که چقدر از داشتنش احساس افتخار میکنید. این تعریفها باعث افزایش اعتماد به نفس کودک میشود و روی موفقیتهای بیشتر کودک تاثیر میگذارد .
استفاده از کلمات مودبانه در صحبت با دیگران
راه های افزایش عزت نفس در کودکان : وقتی کودک مودب باشد هر جایی که برود احترام ویژهای از دیگران دریافت میکند و هر چه در محیط بیرون رفتار مناسبتری ببینند حس بهتری به خودش پیدا میکند . رفتارهای مناسب به کودک آموزش میدهد که هرچه رفتارش خوبتر باشد در مقابل ، رفتاری با احترام بیشتر دریافت خواهد کرد .
هیچگاه روزهای خاص را از یاد نبرید
کودک باید بداند که پدر و مادر از اوضاع او در بیرون از خانه مطلع هستند. میتوانید تاریخ امتحانات یا کلاسهای ورزشی کودک را به ذهن بسپارید. میتوانید با قرار دادن یک یادداشت در کیف کودک او را از اینکه حواستان به او است غافلگیر کنید. هنگامی که برای فعالیتهای مختلف کودک وقت میگذارید کودک متوجه میشود که او و شما از ته قلب به هم محبت دارید و به هم نزدیک هستید و این امر تاثیر فراوانی در احساس امنیت و با ارزش بودن کودک دارد و قطعا عزت نفس کودک را افزایش میدهد.