ترغیب کودکان به انجام تکالیف مدرسه
اگر مشق نوشتن کودکتان برای شما هم تبدیل به یک چالش سخت شده و دنبال راه حلی هستید که کودکتان بدون اصرار زیاد خودش تکالیفش را انجام بدهد باید بگویم یک راه ثابت وجود ندارد. بچه ها به دلایل مختلف از نوشتن تکالیفشان فراری هستند و درست به همین دلیل با روش های متفاوتی میتوانیم آنها را برای انجام تکالیفشان مشتاق کنیم.
اکثرا وقتی بچه ها از انجام تکالیفشان شانه خالی میکنند والدین مجبور میشوند از روش اجبار و عصبانیت استفاده کنند. اما برخی عوامل انجام ندادن تکالیف کودک فراتر از کنترل شماست و با زور و اجبار حل نخواهد شد. اگر کودک شما غالباً نمیتواند تکالیف خود را انجام دهد، بهتر است به دنبال علت آن باشید. دانستن ریشه مشکل میتواند به شما کمک کند تا به کودکتان کمک کنید.
1. برای انجام مشق به کودک آگاهی دهید
فرزند شما در ابتدا باید بداند که چرا باید تکالیفش را انجام بدهد. درسته که انجام تکالیف برای یادگیری کودکان لازم است اما نباید میزان تکالیف بچه ها انقدر زیاد باشد که آنها را خسته کند. به بچه ها بگویید انجام تکالیف یک تمرین برای یادگیری بیشتر است و نباید به چشم تنبیه و یا کار بیهوده به آن نگاه کنند.
دانلود اپلیکیشن پاپایو
2. برای مشق نوشتن بچه ها برنامهریزی کنید
برای انجام تکالیف به گونهای برنامهریزی کنید که کودک زمان زیادی از وقت خود را در خانه صرف انجام تکالیف نکند. برنامه انجام تکالیف و ساعات استراحت را برای کودک مشخص کنید. برای بچههای ابتدایی نهایتاً نیم ساعت زمان مشق نوشتن در نظر بگیرید و بعد از هر نیم ساعت به آنها استراحت دهید.
3. زمان و مکان مشق نوشتن بچه ها را مشخص کنید
اگر کودکتان از آن دسته بچه هایی است که علاقه ای به انجام تکالیفش ندارد. هیچ وقت از انجام تکالیفش ایراد نگیرید. مثلا به او نگویید بد خط نوشتی یا چرا درشت نوشتی و … این ایرادگیریها حس بدی را در کودک ایجاد میکند. در این مرحله شما فقط او را برای انجام تکالیفش تشویق کنید و با کلمات مثبت از او بخواهید تکالیف بعدیش را بهتر بنویسد.
بعد استراحت کنند و بعضی دیگر ترجیح میدهند ابتدا استراحت کنند و بخوابند و بعدازظهرها تکالیفشان را انجام دهند. بنابراین بهتر است برای تقویت شخصیت فرزندتان از او بپرسید ترجیح میدهد چه زمانی، کجا و چگونه تکالیفش را انجام دهد. به کودکتان بیاموزید که حجم تکالیف درسیاش را بررسی کند و ابتدا آن درسی را انجام دهد که برایش سختتر است زیرا به دلیل بالا بودن قدرت ذهنی در هنگام شروع کار، سرعت انجام تکالیف و قدرت یادگیری بیشتر است.
4. برای مشق نوشتن بچه ها را تشویق کنید
به تکالیف تکمیلشده فرزندتان امتیاز بدهید. از تکالیف ناقص و اشتباه بچه ها امتیاز کسر کنید. به فرزندتان بگویید که اگر بیشترین امتیاز را دریافت کند به او جایزه میدهید. این جایزه ها نباید گرون قیمت باشند. شما در قبال وظیفه کودک او را تشویق میکنید بنابراین وظیفه کودک را تبدیل به لطف نکنید.
برخی والدین مدام به فرزندشان تذکر میدهند که تکلیفت را بنویس. یا حتی گاهی به جای فرزندشان تکالیف را انجام می دهند. این کار باعث ایجاد وابستگی بین کودک و شما میشود. در این صورت کودک منتظر است تا مادر یا پدر به او تذکر دهد و کنارش بنشیند تا تکالیفش را انجام دهد. در حالی که تنها یادآوری کردن به فرزندان برای انجام تکالیف کفایت میکند و حتی اگر فرزندتان با وجود یادآوری شما، تکلیفش را ننوشت، هرگز او را مجبور به انجام تکلیف نکنید. در نهایت این مسئله را با معلم فرزندتان در میان گذاشته و در این زمینه با او هماهنگ شوید تا از این پس، او پیگیر تکالیف فرزندتان باشد.