کودکان را چگونه با طبیعت آشنا کنیم
تقویت هوش طبیعت گرای کودکان : همه ما خاطرات شیرینی از بازی کردن در طبیعت داریم. اما متاسفانه این روزها بچه ها بیشتر وقت خودشون و صرف تماشای برنامههای تلویزیون میکنند. این تغییر در سبک زندگی اصلا برای کودکان مناسب نیست آنها باید تحرک داشته باشند و این وظیفه ماست آنها را با طبیعت آشتی بدهیم.
یکی از انواع هوش در تعریف هوشهای چند گانه هوارد گاردنر، هوش طبیعت گرا میباشد. طبق این نظریه افرادی که هوش طبیعت گرا بالایی دارند به طبیعت علاقه فراوانی نشان می دهند. آن ها از گردش در طبیعت لذت می برند. این کودکان در به خاطر سپردن گونه های مختلف گیاهان و جانوران مهارت دارند. هوش طبیعت گرا انسان ها را قادر می سازد تا ویژگی های مشخصی از محیط را شناسایی، دسته بندی و درک کنند. با کمک این هوش کودکان می آموزند که میان موجودات زنده (گیاهان و جانوران) و غیر زنده تمایز قائل شوند. کودک نسبت به تغییرات طبیعی مثل ابری شدن هوا، زرد شدن برگ درختان و… حساس باشند.
افراد با هوش طبیعت گرای بالا محیط اطراف خود را با دقت مشاهده می کنند، دوست دارند در طبیعت به کند و کاو بپردازند و عناصر طبیعی را با دستان خود لمس کنند. آن ها پدیده های طبیعی مثل طوفان و فوران آتش فشان را به خوبی می شناسند و می توانند درباره آن ها توضیح دهند. به داشتن حیوان خانگی علاقه دارند و اغلب به حیوانات خیابانی و زخمی کمک و رسیدگی می کنند.

تقویت هوش طبیعت گرا : کودکان و گلها
کودکانی که از اوایل زندگیشان شاهد گل و گلها بودهاند، از سلامت روانی بالاتری برخوردار هستند و نیز در بزرگسالی ارتباط بهتر و مثبتتری با محیط برقرار میکنند.
و کودکانی که از گل و گیاه نگهداری میکنند، خلاقیت،اعتماد به نفس، مهارتهای فردی و نکات مثبت اخلاقی بیشتری نسبت به کودکان دیگر هستند. از خصوصیات رفتاری و اخلاقی این کودکان در سنین نوجوانی، صبور بودن و آرامش داشتن و احترام به طبیعت است.
تقویت هوش طبیعت گرا و کودکان شهر نشین
متاسفانه با تغییر شیوه زندگی کودکانی در شهرهای بزرگ اکثرا در آپارتمان زندگی میکنند. در آپارتمان برای کودکان فضای کافی برای داشتن یک باغچه وجود ندارد. بهترین روش این مشکل این است که والدین برای کودکان گلدانهایی را تهیه کرده تا آنان نیز با رشد طبیعی گیاهان آشنا شوند.
بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، با توجه به معضل کمبود باغچه و فضای طبیعی شهری، اقدام به احداث مدارس باغبانی برای کودکان نمودهاند. دانش آموزان این مدارس، باغبانی را از پنج سالگی، شروع میکنند.
تقویت هوش طبیعت گرای کودکان : باغبانی، شبیه سازی خوبی برای زندگی است. خلاقیت کودک شکوفا خواهد شد.کودک برای ارتباط با خودش فرصت پیدا کرده و همچنین آرامش روانیاش نیز افزایش مییابد. نتیجه این موضوع تمرکز کودک بیشتر خواهد شد.حس ارزشمندی در کودک بوجود خواهد آمد.کودک با زندگی،حیات و روند رشد موجودات زنده آشنا خواهد شد.
تقویت هوش طبیعت گرای کودکان : همه این مزایا و خوبیهایی که در مورد باغبانی کودکان و ارتباط آنها با گل و گیاه گفته شد، نیازمند آماده سازی بسترهایی است که توسط شما والدین ایجاد می شود. شما میتوانید با خرید گلدان، کودک را تشویق به مراقبت از گیاهان کنید.