هوش طبیعت گرا در کودکان
تقویت هوش طبیعت گرا در کودکان با چند راهکار ساده امکان پذیر است. طبيعت همان قدر که بر جسم تأثير دارد، بر روح، فکر و هوش انسان ها هم تأثير دارد. هوش طبیعت گرا (Naturalistic intelligence) هشتمین هوش معرفی شده در نظریه هوش های چندگانه هوارد گاردنر است. در نظریه گاردنر افرادی که هوش طبیعت گرا بالایی دارند به طبیعت علاقه فراوانی نشان می دهند. آن ها از گردش در طبیعت لذت می برند و در به خاطر سپردن گونه های مختلف گیاهان و جانوران مهارت دارند. با کمک این هوش کودکان می آموزند که میان موجودات زنده (گیاهان و جانوران) و غیر زنده تمایز قائل شوند و نسبت به تغییرات طبیعی مثل ابری شدن هوا، زرد شدن برگ درختان و… حساس باشند.
ویژگی های افراد دارای هوش طبیعت گرا
افراد دارای این نوع هوش تقریباً شباهت هایی به افراد با هوش اجتماعی دارند. یعنی بیش تر وقت خود را در خارج از منزل می گذرانند و به محیط طبیعت اطراف خود توجه زیادی نشان می دهند. این افراد با طبیعت ارتباطی قوی برقرار می کنند و با عناصر طبیعی احساس یکپارچگی می کنند. از حضور در محیط های طبیعی نظیر جنگل، بیابان، دریا، رودخانه ها و… انرژی می گیرند. گونه های مختلف طبیعی را می شناسند و از یادگرفتن نام این گونه ها احساس رضایت خاطر دارند.
دانلود اپلیکیشن پاپایو
ویژگی های کودکان دارای هوش طبیعت گرا بالا
1. از کودکی به بازی در باغچه یا به اصطلاح خاکبازی علاقه و میل دارند.
2. در نقاشیها بیشتر کوه، درخت، حیوانات و منظره را ترسیم میکنند.
3. کتابها و قصههایی را که در آنها شخصیتهای داستانها حیوانات هستند یا اتفاقات داستان در جنگل و کوه باشد، بیشتر دوست دارند.
4. وقتی از ایشان بپرسند در آینده دوست داری چه کاره شوی، بیشتر مشاغلی را که با طبیعت و حیوانات و گیاهان سر و کار دارند اعلام میکنند.
5. علاقهمندند مدت زمان زیادی کنار پنجره ماشین یا اتوبوس و هواپیما بنشینند و منظره بیرون را تماشا کنند.
6. در کلاسهای مدرسه دوست دارند کنار پنجره بنشینند تا بتوانند بیرون را تماشا کنند.
7. برنامهها یا فیلمهای مستند طبیعی مثل راز بقا و زندگی حیوانات و جانوران را با علاقه دنبال میکنند.
8. روشن کردن آتش را دوست دارند و انجام آن در پیکنیکها یا فضاهای آزاد یکی از سرگرمیها و علاقههای آنهاست.
9. درسهایی از فارسی، علوم و مطالعات اجتماعی را که در مورد طبیعت است، از سایر درسها بیشتر دوست دارند و تکالیف آنها را با انگیزه بیشتر انجام میدهند.
10. در انتخاب اسباببازی، حیوانات در اولویت انتخاب ایشان است.
تقویت هوش طبيعتگرا
برای تقویت هوش طبیعت گرای کودکان میتوانید از این روش های خیلی ساده اما مهم استفاده کنید.
- روزانه همراه کودک با طبیعت سر و کار داشته باشید
- مشاهده طبیعت را با کودکتان تمرین کنید
- از کودک بخواهید درباره چیزهایی که در طبعیت دیده صحبت کند و یا مطلبی بنویسد
- عجله به خرج ندهید: اگر علاقمندید کودکی با هوش طبیعت گرا بالا داشته باشید، حفظ آرامش و عجله نکردن برای شما ضروری است.
متاسفانه با تغییر شیوه زندگی انسان و زندگی کودکان شهرهای بزرگ که در اکثریت در آپارتمانها و برجها ساکن هستند ، فضای کافی برای داشتن یک باغچه شخصی وجود ندارد. در چنین شرایطی توصیه روانشناسان بر این است که بهترین روش برای بهبود این مشکل این است که در این محیط ها والدین گلدانها یا باغچههای گلدانی برای کودکان تهیه کرده تا آنان نیز با رشد طبیعی گیاهان آشنا شوند.