راه های افزایش هوش کودکان
تقویت هوش کودکان : شاید راه هایی که هوش کودک را تقویت میکند شما رو متعجب کند. بر خلاف تفکر رایج، ضریب هوشی کودک با حل چند مسئله ریاضی تقویت نمی شود. یا اصلا IQ و ضریب هوشی کودک ارتباطی با بهبود عملکرد حافظه کودک ندارد. ما در این مطلب راه های تقویت انواع هوش را بررسی کرده ایم.
بهبود هوش کلامی
هوش زبانی توانایی پردازش اطلاعات با استفاده از کلمات و زبان است. در مقایسه با پردازش تصاویر یا گفتار ، خواندن چالش بیشتری دارد زیرا قسمت هایی از مغز ما در حال ایجاد ارتباط هستند. هنگام خواندن ، ما تصویر سازی میکنیم. خواندن نه تنها به بهبود زبان کمک می کند ، بلکه برای برقراری ارتباط لازم است و برای انجام کارهای روزمره ضروری است ، خواندن ذهن ما را فعال نگه می دارد.
هوش کلامی چیست؟
هوش کلامی یعنی چطور از کلام خود استفاده کنیم تا در هر موقعیتی مفاهیم متفاوت را به بهترین نحو به مخاطب مان منتقل کنیم چه در صحبت کردن و چه در نوشتن، به گونه ای که اثرگذار باشد. شخصی که این خصلت را داشته باشد در واقع از هوش کلامی برخوردار است.

مزایای هوش کلامی بالا در کودکان
کودکانی که از هوش کلامی بالایی برخوردار باشند بهتر می توانند منظور و مفهوم جملات خود را برسانند. با گذشت زمان و بزرگ تر شدن شان علاوه بر سریع رساندن مفهوم کلام شان،
می توانند طرف مقابل را به راحتی درک کنند و تاثیر گذار باشند. چنین کودکانی در بزرگسالی افرادی موفق و کارآمدی در زندگی شخصی و کاری خود خواهند بود.
راه های تقویت هوش کلامی کودکان چیست؟
هوش کلامی را می توان از کودکی تقویت کرد. در خردسالی حرف زدن با کودکان بیشترین تاثیر را بر افزایش هوش کلامی دارد. حرف زدن با کودکان و تعریف کردن داستان و درخواست کردن از کودک برای اینکه قصه ای تعریف کند از راه های تقویت هوش کلامی در کودکان است.
با کودک خود ارتباط چشمی برقرار کنید :
وقتی با کودک حرف می زنید حتما به چشمهای کودک نگاه کنید. این راهکار هم اعتماد به نفس کودک را افزایش می دهد و هم کودک از حالت صورت شما با احساسات آشنا می شود.
فهمیدن حالات و احساس دیگران باعث تقویت مهارتهای غیر کلامی کودکان میشود و این کودکان در کارهای گروهی موفق تر عمل خواهند کرد.
تاثیر موسیقی بر تقویت هوش کودک
گوش دادن به موسیقی در تقویت هوش کودک بی تاثیر نیست. موسیقی برای کودک دنیایی فراتر از ریتم و آهنگ و ملودی است. شاید باورش سخت باشد اما موسیقی به توانایی های دیگری مثل یادگیری ریاضیات و زبان دوم هم کمک میکند. آهنگ ها حافظه و مهارت های شناختی را توسعه می دهند. با موسیقی کودک شما کلمات را به یاد می آورند و معنای آنها را پردازش می کنند.
تقویت هوش کودکان با بازی
اگر مانع بازی بچهها شویم، قدرت یادگیری و آینده را از آنها گرفتهایم. بچهها برای رشد مهارتهای اجتماعی، عاطفی، شناختی (تفکر) و جسمی به بازی نیاز دارند. بازی به آنها کمک میکند که یاد بگیرند چگونه با بچههای دیگر، مشارکت و همکاری داشته باشند، اختلافات را برطرف و مسایل را حل کنند. این مهارتها، تواناییها و نگرشها در ایجاد اساسی مستحکم برای یادگیریهای آینده ضروری است.
اثرات بازی کردن بر میزان هوش و رشد کودکان
بازی کردن یک فعالیت دائمی و سازمان یافته است که بر اساس هوش و انگیزه کودک انجام میشود. بازی کردن یکی از عوامل اصلی رشد کودکان میباشد.
عوامل بسیاری در بازی کودکان اثر گذار هستند مثل: سن کودک، جنس، بهره هوشی و محیط کودک و… هرکدام از عوامل یاد شده به تنهایی و در نهایت در تعامل با یکدیگر در مجموعه یکپارچه مسیر رشدی صحیح کودک جای گرفتهاند و میتوان با قدرت از تاثیرات شگرف آنها بر رشد پویا و همه جانبه کودک، صحبت به میان آورد.
تأثیر هوش بر بازی کودکان
هوش میتواند بر نحوه بازی و نوع آن، انتخاب اسباب بازی و استفاده از آن تأثیر بگذارد. در این جا به نحوه برخورد کودکان باهوش و کم هوش با بازی و اسباب بازی اشاره می شود. کودکان باهوش سعی میکنند وسایل و اسباب بازیهایی را انتخاب کنند که بتوانند با آنها به ابتکار و ابداع دست بزنند و قوای ذهنی خود را به کار گیرند. کودکان باهوشتر مدت کمتری به یک بازی مشغول میشوند. زیرا خواهان تنوع هستند و از تنوع لذت میبرند. کودکان باهوش در سنین بالاتر به بازیهایی که مستلزم فعالیتهای ذهنی و جسمی است میپردازند؛ مثلاً جمع آوری اشیای مورد نظر (کلکسیون) برای آنان جذاب و لذتبخش تر است.
کودکان تیزهوش، به دلیل تواناییهای بیشتر، به انجام دادن بازیهای انفرادی تمایل نشان میدهند و معمولاً انرژی بدنی را در حد زیادی مصرف نمیکنند. به نظر میرسد که کودکان تیز هوش و کودکان عقب مانده بیشتر به بازیهای انفرادی میپردازند؛ زیرا کودکان تیزهوش، به علت توانایی زیاد، و کودکان کم هوش، به سبب توانایی کم، معمولاً به خوبی در گروه پذیرفته نمیشوند.
اگر یک ماشین اسباب بازی در اختیار کودک عقب مانده گذاشته شود، ممکن است آن را به اطراف بکوبد یا آن را متلاشی کند، ولی کودک تیزهوش سعی میکند با آن بازیِ رمزی انجام دهد و حتی ممکن است به بررسی کنجکاوانه ماشین اسباب بازی بپردازد و آن را باز کند تا از محتویاتش آگاهی یابد.