مسئولیت پذیری در کودکان

مسئولیت پذیری در کودکان
زمان مطالعه : 4 دقیقه
تاریخ انتشار:
نظرات: بدون دیدگاه
امتیاز:
0
(0)

مسئولیت پذیری کردن فرزندان

مسئولیت پذیری در کودکان را می‌توانید با چند راهکار ساده تقویت کنید. حس مسئولیت پذیری یکی از نشانه های آدم های موفق و با اعتماد به نفس است. وقتی کسی بداند که باید مسئولیت رفتارش را بر عهده بگیرد قطعا مراقب افکار و رفتارش خواهد بود. بنابراین موفق تر عمل میکند. حس مسئولیت پذیری را باید از کودکی آموزش داد تا به نوعی ملکه ذهن شود . مسئولیت پذیری یک مهارت اکتسابی استکه به تدریج در عملکردمان شکل میگیرد. مسئولیت پذیری کودکان بستگی زیادی به نحوه آموزش آنان در خانواده دارد. اینکه والدین فقط به درس خواندن کودک اهمیت میدهند و به بعد رفتاری و اخلاقی کودک توجهی نمیکنند خودش نشانه ای از این است که آن والدین، مسئولیت پذیر نیستند.

پرورش کودک مسئولیت پذیر

درس خواندن همه زندگی کودکان نیست . آنها باید بتوانند از شرایط پر چالش زندگی هم با موفقیت عبور کنند. برای این که کودکان بتوانند به خوبی از پس مسئولیت های خود در زندگی برآیند باید از دوران کودکی حس مسئولیت پذیری را در آنان تقویت شود.

 

دانلود اپلیکیشن پاپایو

روش هایی برای مسئولیت پذیری کردن کودکان

توانایی های کودک را در نظر بگیرید و متناسب با آن در خانه مسئولیت هایی را به کودک محول کنید. با این روش کودکان حس مشارکت و همکاری را تجربه می کنند و از این که می توانند مهارت هایشان را برای کمک به شما به کار گیرند، خوشحال می شوند.

آموزش مسئولیت پذیری را از چه زمانی باید شروع کرد؟

برای آموزش مسئولیت پذیری، هیچ گاه زود نیست. همان طور که گفته شد یکی از روش های موثر آموزش مسئولت پذیری کودکان، واگذار کردن کارهای روزمره به آنهاست. کودکان تا چهار سالگی عاشق کمک کردن هستند. پس از این ویژگی آنها استفاده کنید و آنها را دست کم نگیرید. البته در این زمینه، مرحله رشدی کودک و کارهایی را که می تواند انجام دهد در نظر داشته باشید.

مسئولیت پذیری در کودکانیک کودک سه سالگی می تواند به گلدان های خانه آب بدهد، چیزی را که زمین می ریزد پاک کنند و ظرف خود را از روی میز جمع کنند. و خیلی کارهای دیگر که شما میتوانید مطمئن باشید کودک شما با توانایی هایی که دارد می تواند به خوبی انجام دهد .بنابراین از همین سنین اقدام به دادن وظایف خانه به آنها کنید.

چگونه باید وظایف خانه را به عهده کودکان گذاشت؟

کارهای منزل از نظر والدین کارهایی کوچک و تکراری هستند که همیشه در خانه انجام می شوند، اما در نظر بسیاری از کودکان این کارها بسیار مشکل و ناخوشایندند و معمولا با بحث و جدل های زیادی همراه است. برای واگذاری کارهای منزل به کودکان تان نکات زیر را در نظر بگیرید.

کودکان را دست کم نگیرید: اغلب والدین کارهایی را که کودکان قادر به انجام شان هستند پایین تر از حد واقعی در نظر می گیرند. آنها حتی ممکن است کارهایی را برای کودکانشان انجام دهند که خود آنها به خوبی قادر به انجامش هستند.

وظایفی را واگذار کنید که مناسب سن کودکان باشد:

اگر وظیفه ای که به او می دهید برای سنش مشکل باشد، ناامید و دلزده خواهدشد. اما اگر کارها طوری باشند که کودک از عهده انجام آنها به خوبی برآید، به این ترتیب تشویق می شود و می خواهد کارهای بیشتری انجام دهد. کودکان خردسال عادت دارند به محدوده کوچکی توجه کنند. بنابراین انجام کارهایی را به او بسپارید که در یک محدوده کوچک باشد تا او را خسته نکند.

دقیقا مشخص کنید انتظار دارید چه کاری انجام دهید: درواقع به او نشان دهید چگونه این کار را انجام دهد.

کارهای او را اصلاح نکنید:

تصحیح کردن، ناخودآگاه این پیام را به کودک منتقل می کند که تلاشش به اندازه کافی خوب نبوده است. بنابراین به جای توجه به مقدار کاری که انجام داده است، به تلاشش توجه کنید و از سرزنش کردن او نیز بپرهیزید.

کودک باید از انتخاب خود درس بگیرد

درست در همین موقع است که او مسدولیت پذیر بودن را یاد میگیرد. اجازه دهید اشتباه کند و عواقب اشتباهش را هم به تنهایی سپری کند. مطمئن باشید اگر از دور مراقب رفتارش باشید خطر جدی او را تهدید نخواهد کرد.

خونسرد باشد بروز خشم و عصبانیت فقط کارها را دشوارتر می کند. اگر فرزندتان تمایل ندارد کاری را انجام دهد، به طور واضح و فقط یک بار دیگر کاری را که قرار بوده انجام دهد به او یادآوری کنید. تکرار بیش از حد فقط شما رو خسته و او را لجباز میکند. کاری که وظیفه او بوده را انجام ندهید . شرایط را به شکلی ایجاد کنید که خودش متوجه شود که هر چه سریعتر باید وظایفش را انجام دهد.

باج ندهید اما تشکر کنید

کودک نباید به خاطر انجام کارهایش پاداش بگیرد اما می توانید با محبت از او تشکر کنید که خاطرش بوده کارهایش را به موقع و کامل انجام دهد. این کار باعث می شود با شور و شوق بیشتری دوباره آن کار را تکرار کند و در خاطرش ماندگار شود. قاطعیت به خرج دهید و درباره قوانین خانه و انتظارات تان از کودک، به صورت شفاف و واضح با او صحبت کنید. فراموش نکنید که خودتان الگوی خوبی برای آنها باشید. اگر از فرزندتان می خواهید وسایلش را سر جایش بگذارد، خودتان باید در منزل این کار را انجام دهید و وسایل تان را دور و بر خانه پرت نکنید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برروی یکی از ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین نمرات 0 / 5. تعداد رای‌ها: 0

اولین فردی باشید که به این مطلب نمره می‌دهد!

دیدگاهتان را بنویسید