چقدر به کودکم پول توجیبی بدهم ؟
اگر میخواهید بدانید که مقدار پول توجیبی به کودک چقدر باشد بهتر است؟ این مطلب را تا انتها بخوانید. البته پیشنهاد میکنم قبل از این مطلب مقاله ای که درباره آموزش مهارت های مالی کودکان در وبلاگ پاپایو قرار داده ایم را مطالعه کنید.
سه عامل مهم مقدار پول توجیبی که به کودک میدهید را مشخص میکند. توانایی مالی شما، سن کودک و نیاز های کودک برای خرج کردن پول توجیبی. اما مهمترین عامل میزان پول توجیبی باید متناسب با بودجهی شما باشد، نه مبلغی که دوستان فرزندتان دریافت میکنند یا مبلغی که فرزندتان میخواهد داشته باشد. با بزرگتر شدن کودک پول توجیبی اش هم بیشتر می شود. در ابتدا، دورهی برنامه ریزی کوتاه مدت دو یا سه روزه مناسب است. ولی در سنین بالاتر میتوان پول توجیبی را بهصورت هفتگی پرداخت کرد.
پول توجیبی باید برای چه خواسته هایی هزینه شود ؟
برای جلوگیری از اختلاف و اطمینان یافتن از اینکه کودکتان به خوبی میتواند پول توجیبی خود را مدیریت کند، هر دوی شما باید جواب این سؤال را بدانید. فراموش نکنید که با بزرگتر شدن او، مخارجش در مدرسه بیشتر می شود و باید مبلغ پول توجیبی او را هم بیشتر کرد.
دانلود اپلیکیشن پاپایو
پول توجیبی باید بیشتر از هزینههای ضروری مثل ناهار مدرسه و کرایهی اتوبوس باشد. اگر میخواهید فرزندتان تجربههای ارزشمندی در تصمیم گیری و یادگیری درمورد محدودیتهای پول به دست بیاورد، باید مبلغ اضافهای را برای خرج کردن یا پسانداز کردن به او بدهید. میتوانید با یکدیگر تصمیم بگیرید که چه مبلغی با بودجهی شما تناسب دارد. فراموش نکنید که این مبلغ اضافه موجب میشود که کودک شما در تعیین اولویتها و انتخاب کردن، تجربههایی بهدست بیاورد.
پول توجیبی شامل چه مواردی نمیشود
پول توجیبی مبلغی نیست که برای کارهای معمول در خانه میپردازید. بلکه فرصتی برای آموزش مدیریت مالی است. اگر پول توجیبی به پاداشی برای انجام کارهای معمول خانه مانند مرتب کردن رختخواب و چیدن میز غذا تبدیل شود، زمان انجامنگرفتن این کارها مجبور میشوید که از دادن پول توجیبی اجتناب کنید. در این صورت دریافت پول توجیبی بهجای اینکه فرصتی برای به دست آوردن تجربه در مدیریت مالی باشد، به مسئلهای احساسی میان شما تبدیل میشود.
فرزند شما بهعنوان عضوی از خانواده، حقوق (مانند دریافت بخشی از درآمد خانواده) و مسئولیتهایی (مانند کمک به مرتب کردن خانه) دارد. اگر کودک از انجام برخی از این مسئولیتها شانه خالی میکند، بهتر است با این مشکل بهعنوان موضوعی جدا از مسئلهی پول توجیبی برخورد کنید. البته نباید اهمیت قدردانی از کمکهای او در انجام کارهای معمول در خانه را فراموش کنید.
درآمدهای فرزندان در ازای انجام کارهای اضافه در خانه
گاهی والدین برای انجام کارهای خاصی در خانه (که فقط گاهی انجام میشوند) مانند تمیز کردن گاراژ یا شستن حفاظ پنجرهها، مبلغی را به فرزند خود میپردازند. این مبلغ پولتوجیبی کودک را تکمیل میکند و انجام این وظایف توسط کودک نیز کارها و زحمات والدین در خانه را کاهش میدهد.
باید نحوهی تعیین دستمزد کودک را از قبل مشخص کنید و به او بگویید که در ازای آن چه انتظاراتی از او دارید. مانند دادوستدی واقعی عمل کنید؛ درست مانند زمانی که فرد دیگری را استخدام کردهاید. گاهی برای افزایش احتمال انجام درست کار باید چیزهایی را به کودک آموزش بدهید. فرزندتان پس از استخدام، مزدگیر است. درست مانند هر کس دیگری که برای انجام کار موردنظر استخدام میکنید.
هروقت دلش خواست به او پول ندهید
بعضی از والدین هر زمان که فرزندشان به پول نیاز دارد، مبلغی را به او میدهند. ولی این روش به آموزش مدیریت مالی به کودک کمکی نمیکند، چون مقدار پول و زمان پرداخت آن هرگز مشخص و قطعی نیست. با این روش کودکان به درخواست پول و فریب دادن والدین عادت میکنند و سعی میکنند تا جای ممکن از آنها پول بگیرند.
هر بار که کودک تقاضای پول میکند، تصمیمگیری درمورد پرداخت یا عدم پرداخت پول، زحمت و دردسر بزرگی برای والدین میشود. بهعلاوه پیگیری اینکه کودک چه مقدار پول خرج میکند، برای والدین دشوار میشود. اگر هر بار که کودک تقاضای پول میکند، مبلغی را به او بپردازیم، روش مناسبی را برای آموزش مدیریت مالی به او در پیش نگرفتهایم.
موارد خاص چطور؟
گاهی، موارد خاصی پیش میآید که باید علاوهبر پول توجیبی و دستمزدها، پول دیگری را نیز به کودک پرداخت کنید. حتی اگر پول توجیبی مناسبی را مشخص کردهاید، به کودک بگویید که هر زمان نیازهای مالی خاصی بهوجود بیاید، باید درمورد آنها گفتوگو کنید. بهاینترتیب میتوانید بههمراه فرزندتان تصمیم بگیرید که آیا این مورد خاص، دارای مزیتهای بلندمدتی است و بودجهی شما با هزینههای مربوط تناسب و همخواهی دارد یا نه. اگر مورد خاص پیشآمده با بودجهی شما تناسب دارد، میتوانید علاوهبر پولتوجیبی مبلغی را به کودک بپردازید.
قرض دادن به کودک نیز روش دیگری است. ولی مبلغ این قرض باید بهاندازهای باشد که کودک بهراحتی بتواند ظرف چند هفته از پول توجیبی یا درآمدهایش آن را به شما پس بدهد. برای قرض دادن، هر دو نفر شما باید درمورد برنامه و جدول زمانی بازپرداخت به توافق برسید. برای یادآوری، تاریخهای پرداخت را روی تقویم بنویسید.