چه چیزهایی را باید به کودک خود آموزش دهید
مهارت هایی که به کودک باید آموزش داد : بچه ها با استعدادهای متفاوت به دنیا میان و برای پیدا کردن استعداد خاص کودک باید او را در محیط و شرایط مناسب قرار داد. در غیر این صورت هرگز به تواناییهای خود پی نخواهد برد.
آموزش به کودکان شامل چه مواردی است؟
برخی ویژگیها در رشد انسان مؤثرند و فقدان آن منجر به ناپختگی می شود. به همین دلیل لازم است که والدین با این ویژگیها آشنا باشند و در راستای آموزش صحیح آنها به فرزندان خود بکوشند.
آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان
برخورداری از مهارتهای اجتماعی هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان از اهمیت ویژهای برخوردار است. این مهارتها به خودی خود پرورش نمی یایند بلکه نیاز به آموزش و تمرین دارند. کودکانی که دارای مهارتهای اجتماعی بهتری هستند در دوران مدرسه نیز پیشرفت بیشتری خواهند داشت.
ارتباطات صحیح باعث شکلگیری تصویر بهتری از خود در آنها میشود. برخی کودکان از ابتدا شخصیت برون گرا دارند که باعث میشود ارتباط برقرار کردن برای آنها آسانتر باشد.
مقاومت کردن را به کودکان آموزش دهید
عبور از مشکلات زندگی نیاز به مقاومت و سخت کوشی دارد. هرچقدر میزان مقاومت بالاتر باشد فرد بهتر میتواند با مشکلات و آسیبهای زندگی مقابله کند و با آنها سازگار شود. متأسفانه پدر و مادرها از سر محبت نمیگذارند که آنها گاهی خود به تنهایی با مشکلات مواجه شوند. این شیوه تربیتی آسیبپذیری کودک را بیشتر می کند.
همدلی را به کودک آموزش دهید
مهارت هایی که به کودک باید آموزش داد : شاید فکر کنید که مهارت همدلی انسانهای دلسوزتری را پرورش میدهد اما رشد همدلی در کوذک برای پرورش رشد هیجانی او ضروری است. هوش هیجانی هرچقدر که بیشتر تقویت شود منجر به پیشرفت هر چه بیشتر کودکتان می شود. اگر فرزند شما با دیگران همدلی کند با بازخوردهای مثبتی که دریافت میکند میتواند احساسات مثبتتری را در خود پرورش دهد .
مهارت نه گفتن و جرات ورزی
مهارت هایی که به کودک باید آموزش داد: در تربیت فرزندتان لازم است او را به شیوهای تربیت کنید که بتواند مراقبتهای لازم را از خود به عمل بیاورد. مهارت نه گفتن از جمله مهارتهایی است که در این مسئله تأثیر زیادی دارد. یک کودک شجاع کودکی است که میتواند بدون آنکه پرخاشگر باشد از حقوق خود دفاع کند.
اعتماد به نفس
میزان اعتماد به نفس کودک ارتباط مستقیمی با رفتارها و احساسات او دارد. افزایش اعتماد به نفس و آموزش آن اهمیت ویژهای دارد. برای آنکه بتوانید کودک با اعتماد به نفسی داشته باشید تلاش کنید قدردانیهای واقع بینانهای از او داشته باشید. در واقع بدون اینکه در مورد رفتارهای مثبت اغراق کنید روی آنها متمرکز شوید و آنها را تشویق کنید. این کار نه تنها میزان رفتارهای مثبت را در کودک افزایش خواهد داد بلکه در میزان اعتماد به نفس او نیز تأثیر بسزایی میگذارد.
مدیریت زمان در فرزندان
مهارت مدیریت زمان یکی از مهارت های مهم و اساسی دوران بزرگسالی است. کودکان باید مدیریت زمان را در زندگی بیاموزند و با فعالیت های بیهوده و مفید آشنا شوند. مثلا باید بدانند که تماشای زیاد تلویزیون تاثیر بدی بر آنها و زندگی شان میگذارد. وقتی که کودک بزرگ شد باید یک ساعت مخصوص برای خود داشته باشد و بیاموزد که باید برای بیدار شدن از خواب تقلا کند. کودکان خود را تشویق کنید تا کارهای مدرسه شان را در زمان مقرر انجام دهند. حتی میتوانند کارهای روزانه خود را یادداشت کنند تا یک برنامه درست برای انجام آنها داشته باشند. در صورتی که برای انجام به موقع کارهای خود اضطراب زیادی دارد راهی پیدا کنید تا موجب آرامش او شود.
آموزش مهارت های زندگی به کودکان
مهارت هایی که به کودک باید آموزش داد: اجازه دهید تا کودکان تصمیم های مالی کوچکی برای خود بگیرند. بچه ها با اشتباه در موقعیتهای کنترل شده، چیزهای زیادی میآموزند. بچه ها باید یاد بگیرند تا پول خود را چگونه خرج کنند. شرایط و مقررات را برای آنها مشخص کنید مثلا اگر ماهانه به آنها پول میدهید باید بدانند که تا ماه آینده خبری از پول نیست، حتی اگر پول خود را زودتر از موعد مقرر خرج کنند. به آنها بیاموزید پول های خود را برای نیازهای مختلف تقسیم بندی کنند و بخشی از پول را پس انداز نمایند. اینگونه کودکان یاد میگیرند که باید در قبال پولی که شما به او میدهید مسئولیت پذیر باشند و به درستی آن را خرج کنند. برای آگاهی بیشتر در زمینه مسئولیت پذیری کودکان کلیک کنید.