مهارت اجتماعی مهم که باید به کودکان آموزش داد
نتیجه رشد مهارت های اجتماعی در کودکان می شود داشتن ارتباطی شاد و سالم با هم سن و سالان. بنابراین خیلی عجیب نیست که ما در مقالات زیادی درباره آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان صحبت کرده ایم.
اهمیت آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان
وقتی کودک شما وارد مدرسه و یا پیش دبستانی می شود مدت زمان زیادی را از شما دور است. دور بودن از خانواده برای کودکانی که مهارت های اجتماعی قوی ندارند استرس ایجاد میکند. اما با یاد گرفتن مهارتهای اجتماعی جدید، میزان استرس بچهها کاهش پیدا میکند. علاوه بر این، بچههایی که با دیگران بهتر ارتباط برقرار میکنند، راحتتر دوست پیدا میکنند.
مهارت های اجتماعی به بچهها کمک میکند تا آیندهی روشنتری داشته باشند. بچههایی که مهارتهای سهیم شدن، گوش کردن، همکاری کردن و پیروی از قواعد در آنها پرورش یافته است، در بزرگسالی شانس بیشتری برای موفقیت دارند.
مهارتهای اجتماعی را میتوان آموخت
هیچوقت برای آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان و این که به بچهها نشان دهیم چطور با افراد دیگر کنار ارتباط برقرار کنند، دیر نیست. برای آموزش چند مهارت اجتماعی به کودکان با ما همراه باشید:
دانلود اپلیکیشن پاپایو
۱. سهیم شدن
علاقه به سهیم شدن یک خوراکی یا یک اسباب بازی با دیگران میتواند به آنها در پیدا کردن و نگه داشتن دوست کمک کند. کودک از دو سالگی نشانه هایی از علاقه به سهیم شدن را از خود بروز می دهد. اما بین سه تا شش سالگی نوعی خودخواهی در کودک شکل میگیرد که مانع از علاقه به سهیم شدن خوراکی ها و اسباب بازی هایش می شود. این خصوصیت بین هفت تا هشت سالگی کمی کمتر می شود و بچه ها معنی عدالت را درک می کنند.
برای آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان آنها را مجبور به سهیم شدن اسباب بازیهایشان با بچههای دیگر نکنید، اما میتوانید در زمانهای مناسب درباره اینکه چقدر خوب خواهد بود اگر در بازی با دوستانش اسباب بازی ها را با آنها شریک شود و چقدر بیشتر از بازی کردن لذت خواهد برد صحبت کنید. اگر کودکتان چیزی را با کسی سهیم میشود او را تحسین کنید . این روش یکی از راه های تقویت مهارت های اجتماعی کودک است.
۲. همکاری
کودک شما حتی برای لدت بردن در بازی با دوستانش هم به همکاری کردن نیاز دارد. همکاری کردن در بزرگسالی کودک شما بسیار اهمیت دارد. اکثر محیطهای کاری نیاز به فردی دارند که از مهارت های کار تیمی و همکاری با گروه بهرمند باشد. همکاری برای کودکان میتواند در هر کاری باشد. همکاری کردن در کارها و در بازی ها، زمان بسیار خوبی برای بچههاست تا در مورد خودشان بیشتر یاد بگیرند.
فرصتها و شرایطی ایجاد کنید که همهی خانواده با هم کار کنند. میتوانید با هم آشپزی کنید، یا هر یک از کارهای روزمرهی خانواده را به عهدهی یک نفر بگذارید. در هر حال مهم این است که بر اهمیت کار گروهی تأکید کنید.
۳. گوش دادن
گوش کردن فقط به معنی سکوت کردن در زمان شنیدن حرفهای طرف مقابل نیست. گوش دادن به معنی درک مطلبی است که فرد مقابل میگوید. مهارت شنیدن برای برقرار کردن یک ارتباط مؤثر ضروری است. میزان یادگیری کودک در مدرسه به میزان مهارت شنیداری او بستگی دارد. درک مفاهیم، برای یادگیری در کودکان اهمیت زیادی دارد. وقتی برای کودک کتاب می خوانید، هر از گاهی مکث کنید و از آنها در مورد آنچه تا کنون متوجه شده اند سوال بپرسید.
۴. پیروی از دستورالعملها
معمولاً بچههایی که در پیروی از دستورالعملها مشکل دارند، با انواع مختلفی از مشکلات رو به رو می شوند. اکثرا کودک های شیطون و بازیگوش از دستور عمل ها و قوانین پیروی نمی کنند. پیروی نکردن از دستورالعملها میتواند برای خانواده ها و در آینده برای خود کودک تبدیل به مشکلی بزرگ شود. برای آموزش هر مسئله ای خیلی مهم است که کودک بتواند از قواعد آن آموزش پیروی کند. پیروی از قواعد و دستور العمل ها یکی از نشانه های داشتن مهارت اجتماعی در کودکان است.
هر وقتی که کودکتان از فرمان شما پیروی کرد او را تشویق کنید. اگر فرزندتان در پیروی کردن از قانون ها و قواعدی که شما مشخص کردید مشکل داشت، به او کمک کنید تا از پیروی قانون های کوچکتری پیروی کردن را تمرین کند.