آموزش مهارتهای زندگی به کودکان
بعد از تامین نیازهای اولیه کودکان، مهارت های زندگی را در کودکان تقویت کنید. آموزش مهارت های زندگی اهمیت خیلی زیادی دارد. آموزش مهارت های زندگی به کودکان از مهمترین وظایف والدین است. بچه ها تا چند سال اول زندگیشون فقط تحت تاثیر تربیت و آموزش هایی هستند که در خانه و توسط مادر و پدرشان به آنها داده می شود.
آموزش مهارت های زندگی به کودکان را از کجا شروع کنیم؟
شما به عنوان والدین کودک باید برای این آموزش ها یک هدف اصلی در نظر بگیرید. مهمترین هدف از این آموزش ها هم میتواند مدیریت شرایط سخت و حل مشکلات بدون ناامیدی باشد. خیلی از آدمها در شرایط سخت به جای اینکه به دنبال راه حل بگردند از آن فرار میکنند و یا دچار یاس و ناامیدی می شوند. برای اینکه کودک شما از پس حل مشکلات کوچک خودش در کودکی بربیاید و در آینده و در بزرگسالی هم در مشکلات دچار سردرگمی نشود و بتواند آنها را مدیریت کند نیاز دارد که خیلی زود مهارت های زندگی را بیاموزد.
دانلود اپلیکیشن پاپایو
آموزش مهارت های تعاملی و ارتباطی به کودک
یکی از این مهارت ها، مهارت برقراری ارتباط با دیگران و تعامل با آنهاست. کودک باید شیوه صحیح ارتباط با دیگران را قبل از مدرسه رفتن بیاموزد تا در اولین اجتماع بزرگی که در کودکی وارد آن می شود بتواند ارتباط سازنده و مفیدی با دیگران و همسن و سالانش داشته باشد. ارتباطات صحیح کودکانه او به مرور و با روند رشدش تبدیل به مهارت برقراری روابط اجتماعی قدرتمند در بزرگی سالی او میشود. کودکان باید یاد بگیرند که بتوانند در عین احترام گذاشتن به دیگران و کنترل خود، حق خود را بگیرند و نظر خود را به راحتی بیان کنند.
مدیریت زمان در کودکان از جمله مهارت های زندگی
یکی دیگه از مهارت های مهمی که از همان کودکی باید به بچه ها آموزش داده شود مهارت مدیریت زمان است. کودک باید بتواند برای نوشتن تمرین های مدرسه و درس خواندنش برنامه ریزی زمانی داشته باشد. او باید متوجه این مسئله باشد که تماشای تلویزیون بیشتر از یک زمان مشخص میتواند او را از انجام فعالیت های مهمتر باز دارد. مهمترین وظایف بچه ها بازی کردن ، درس خواندن است. اگر کودک شما نتواند برای همین دو وظیفه مهم هم مدیریت زمان داشته باشد حتما در آینده به مشکل برخواهد خورد. شما به عنوان والدین نباید مدام نگران نوشتن تکالیف او باشید. کودک شما خودش باید بتواند زمان بندی مناسبی برای وظایفش داشته باشد.
مدیریت مالی در آموزش مهارت های زندگی به کودکان
مدیریت مالی یکی دیگر از موارد آموزش مهارت های زندگی به کودکان است . به کودکان اجازه دهید برای پول های خود تصمیم بگیرند. که آن را کجا و چه جور خرج کنند. وقتی شما این اجازه را به کودک خود بدهید متوجه می شوید که بچه ها با اشتباه کردن در موقعیت های مختلف چیز های بیشتری یاد می گیرند. بعد از چندین بار اشتباه کودک به مرور یاد میگیرد که پول های خود را چطور پس انداز کند. و کجاها چقدر از پولی را که پس انداز کرده را خرج کند.
آموزش مهارت تصمیم گیری به کودکان
از همان سنین پایین تصمیم گیری را به کودک آموزش بدهید. اینکه کودک بتواند تصمیم بگیرد کدام لباس مناسب مهمانی است و از بین لباسهای مناسب یکی را انتخاب کند، یک مهارت مهم محسوب میشود. که این مهارت قطعا در آینده به او کمک خواهد کرد. آرام آرام اجازه دهید کودک بین انتخاب هایش خودش تصمیم بگیرد. حتی به او آموزش دهید که اگر جایی انتخاب اشتباهی داشت نباید احساس بدی داشته باشد. اون اشتباه فقط یک تجربه است. از کودکتان درباره خواسته هایش سوال بپرسید . دو گزینه که برای شما مناسب هستند را برای او مطرح کنید و ازش بخواهید بین آنها یکی را انتخاب کند.
مهارت حل مساله از مهارت های زندگی کودکان
این مهارت عبارت است از تعریف دقیق مشکل، بررسی راه حل، اجرای راه حل مناسب. به عبارتی دقیق تر در آموزش مهارت های زندگی به کودکان مانند مهارت حل مسئله باید به آن ها آموزش دهید از بین راه حل های موجود برای برطرف کردن یک مشکل کدام یک بهترین است و چگونه آن را انتخاب کند.
مهارت تفکر خلاق در کودک
تفکر خلاق یعنی تولید اندیشه و نوعی دیگر دیدن. باید جوری این مهارت را به فرزندانتان آموزش دهید که کودک در مواجهه با مشکلات به دنبال راه حل های نو باشد. به عبارتی دقیق تر در این مهارت کودکان یاد می گیرند که با شیوه های متفاوت فکر کنند. کودک با این مهارت از تجربه های متعارف و معمولی خود فراتر می رود. همچنین یاد می گیرد راه حل هایی را خلق کند که تنها خاص و ویژه خودشن است.